Woensdagnamiddag is in de bib in Herentals het 'gemakkelijk lezenplein' geopend. De bib heeft nog heel wat activiteiten in petto met een lezing met Diane De Keyzer, Letterfretter en de verwendag voor bibbezoekers.

Makkelijk Lezen Plein

Vind jij lezen ook zo leuk? Of doe je het liever niet, omdat het niet zo vlot gaat en het daarom helemaal geen ontspannende bezigheid is?
Speciaal voor kinderen van 8 tot 13 jaar die moeite hebben met lezen is er iets nieuws in de bib: het Makkelijk Lezen Plein. In de jeugdafdeling staat sinds kort een nieuwe kast met allerlei materialen die makkelijk toegankelijk zijn:

*makkelijk leesbare boeken
*informatieve boeken in eenvoudige taal en met veel plaatjes

*luisterboeken en voorleesboeken

*tijdschriften

*informatieve films en documentaires

Zelfs het zoeken naar iets leuks is niet moeilijk. Alle materialen zijn goed zichtbaar opgesteld en geordend naar onderwerp of genre. Je herkent ze ook onmiddellijk aan het Makkie-symbooltje.

Op woensdag 26 september om 14u wordt het Makkelijk Lezen Plein officieel ingehuldigd in aanwezigheid van schepen Ingrid Ryken en gedeputeerde Peter Bellens. Je hoeft niet op de officiële opening te wachten, je kan vanaf nu al komen snuisteren en kiezen!


Filmzuil Kempens Karakter / Lezing Diane De Keyzer

Op donderdag 27 september om 20u komt Diane De Keyzer naar onze bib voor een lezing vol nostalgie. Onder de titel ‘Cinema is vergif en in de spiegeltent zit de duivel !’ komt Diane vertellen over uitgaan zoals men dat vroeger deed en wat het betekende om in de Kempen van toen naar de cinema te gaan. In het kader van deze lezing wordt er ook een filmzuil in de bib geplaatst, waarop een compilatie van filmpjes uit de oude doos te zien zal zijn.
Diane De Keyzer is bij het grote publiek bekend als auteur van boeken als ‘Madame est servie’ en ‘De Schaamte en de Schrik, Goesting en Genot’. Daarin vertelt ze eveneens over verschillende aspecten van het leven zoals het vroeger was en hoe de mensen dat beleefden. De fascinatie voor de tijd van toen draagt Diane ook uit in haar lezingen. Zeker de moeite dus om te komen luisteren!

Inschrijven voor deze lezing kan vanaf nu telefonisch of aan de balie in de bib. Deelnemen is gratis.



Letterfretter
Ben je tussen 4 en 14 jaar oud? Dan ben je op zondag 21 oktober van 13u tot 17.15 u welkom op Letterfretter, het jaarlijks literair kinderfeest. Er staat een uitgebreid programma klaar vol voorstellingen en workshops. De familievoorstelling ‘Als de bomen straks gaan rijden’ sluit de dag muzikaal af.

Het centrale verzamel- en infopunt is cc ’t Schaliken, Grote Markt 35, 2200 Herentals.
De toegang is gratis. Vooraf dient wel ingeschreven te worden via
http://loket.provant.be/letterfretter/.



Bibliotheekweek met verwendag

Goede tradities zijn er om in ere te houden en daarom vieren we ook dit jaar weer de Week van de Bibliotheek!
De bibliotheekweek vindt plaats van 20 tot 28 oktober en heeft dit jaar als thema:

Wie wordt de BIBste van het land?

Er valt sowieso al vanalles te beleven in de bib, maar tijdens de verwendag op zaterdag 20 oktober doen we daar nog een schepje bovenop.

*Onze nieuwe inleverschuif wordt officieel ingehuldigd. Deze zal de inlevering van materialen buiten de openingsuren mogelijk maken. Over verwennerij gesproken!
*De gamecollectie wordt uitgebreid met een flink aantal spelletjes voor Nintendo DS, Wii en Playstation 3. Alvast enkele titels om jullie warm te maken: The Sims 3, Star Wars 3, New Mario Super Bros, Need for Speed Nitro, Fifa Street,… Deze zijn uitleenbaar vanaf 20 oktober!

*De winnaars van onze zomerwedstrijden worden in de bloemetjes gezet.
Enorm veel kinderen hebben meegespeurd naar de schat van Vlieg, of een kunstwerk gemaakt van onze kleurplaten. De beste speurneuzen en kunstenaars mogen een prijs in ontvangst komen nemen. De winnaar van de wedstrijd van de Zomer van het Spannende Boek krijgt een spannend boekenpakket overhandigd.

Omdat het ‘verwen’-dag is, bieden we al onze bezoekers die dag ook graag een drankje en een knabbeltje aan.
Onze jongste bezoekers kunnen van 14.30u tot 16.30u genieten van de kunstjes van een ballonnenplooier.


Bezoekers van de bib van Noorderwijk worden op zondag 28 oktober in de watten gelegd. Ook voor hen zal er natuurlijk een hapje en drankje klaarstaan.